HATİCE GÖKÇE | 8 TASARIMCI & 8 MARKA

By  |  0 Comments

2-HATİCE GÖKÇE TASARIM

Hatice Gökçe 

DÜNYADA her yıl yaklaşık 21 milyar çift ayakkabı satılıyor. Türkiye ise bu dev sanayinin liderleri arasında yerini koruyor. Dünya ayakkabı pazarının en büyük 9’uncu ülkesi olan Türkiye, Avrupa’da ise ilk 3 arasında yer alıyor. Türkiye, üretim gücü ve kalitesinin yanı sıra artık “Turkish Leather Brands” başlığı altında tasarımda da söz sahibi bir ülke.

Hatice Gökçe

theMICAM İtalya’da yapılan bir ayakkabı fuarı. Ayakkabı modasının neredeyse ilk ve tek merkezi. Ayakkabı dünyasını buradan takip ediyorsunuz. İşte biz 3-6 Mart’ta 8 tasarımcı bu fuarda bu özel proje için bir araya geldik.

Bora Aksu, Hatice Gökçe, Mehtap Elaidi, Gamze Saraçoğlu, Studio Kaprol, Zeynep Tosun, Ahmet Baytar ve Elif Cığızoğlu… İşte bu isimler, moda denildiğinde akla gelen ilk durak İtalya’nın Milano kentinde her yıl düzenlenen ve ayakkabı sanayine damgasını vuran theMICAM’da sergilenen çok özel bir proje için özel ayakkabı tasarımları hazırladı.

hatice gökçe

“Türk Deri Markaları”nın iç ve dış pazarda tanıtımı, dünyada Türk derisi imajının güçlendirilmesi amacıyla 2005’ten bu yana faaliyetlerini yürüten Deri Tanıtım Grubu (DTG) tarafından yürütülen bu projede biz tasarımcılar, firmalarla eşleşerek, özel birer koleksiyon ürettik. DTG, bu özel proje aracılığıyla Türkiye’nin deri sektöründe üretici gücünün yanı sıra artık tasarımda da söz sahibi olan bir ülke konumuna yükseldiğini İtalya’dan tüm Avrupa’ya duyurmayı başardı.

Dünyanın en önemli ayakkabı fuarlarının başında gelen theMICAM’a bu yıl da, yıl, 30’u aşkın ülkeden, 600’ü yabancı olmak üzere, yaklaşık 1600 firma katıldı. DTG ve Türkiye ise, 42 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin katıldığı fuarda, “8 Tasarımcı, 8 Marka” projesini tanıtarak, fuarın odak ülkesi olmayı da başardı. Farklı modellerin yer aldığı bu koleksiyonlar, theMICAM’ın ardından Türkiye’de de özel bir gece ile sergilenecek.

theMICAM 2013 için özel olarak geliştirilen bir proje “8 Tasarımcı, 8 Marka” projesi.

Deri Tanıtım Grubu (DTG) tarafından hayata geçirilen proje aynı zamanda Türk tasarımcıların ve üretici firmaların vizyonunu ve tasarım güçlerini de bir kez daha ortaya koyuyor.  İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) ve Deri Tanıtım Grubu (DTG) Yönetim Kurulları Başkanı Lemi Tolunay’ın açıklamaları da, bu projeyle birlikte Türk derisinin üretim gücünün yanı sıra markalaşma sürecinde de önemli bir noktaya geldiğinin ispatlandığını vurguluyor.

“DTG tarafından yönetilen bu projeyle amacımız, Türk tasarımcılarımız ile Türkiye’nin orijinal tasarım yaratma ve üretme yeteneğini sergilemek” diyen Tolunay, yoğun basın görüşmelerinde “Böylece Türkiye’nin artık modada ‘esinlenen’ değil ‘esin veren’ ülke olduğunu da modanın merkezi İtalya’da sergilemiş olduk” açıklamasını yaptı.

Lemi Tolunay’a göre, bu özel projenin Türk derisine katkısı bununla sınırlı değil. “Bu ve benzeri projeler aracılığıyla üretici firmalarımız tasarımcılarımızla en efektif işbirliklerini öğrenme şansını da elde ediyor” diyen Tolunay, “Aynı zamanda bu projelerle, moda tasarımcılarımızı deriyle çalışmaya ve ayakkabı tasarlamaya da teşvik ediyoruz” diye ekliyor. Tolunay’a göre, theMICAM gibi önemli bir platformda, Türk firmalarının stantlarında tasarımcı koleksiyonlarının yer alması, Türk derisine ve üretimine talebi artırdığı gibi, markaların fiyat ve kalite çıtasının yükselmesinde de aracı olmayı başarmış durumda.

6-HATİCE GÖKÇE TASARIM

Hatice Gökçe 
3-HATİCE GÖKÇE TASARIM Hatice Gökçe 4-AHMET BAYTAR TASARIMAhmet Baytar 

5-MEHTAP ELAİDİ TASARIM

Mehtap Elaidi

 “8 Tasarımcı, 8 Marka” projesindeki tasarımcılar, markalar ve koleksiyonlar:

      AKAR/CORRENTE………………………HATİCE GÖKÇE  

AS ERDOĞAN/PEGIA…………………    BORA AKSU

     ÇETSAN/RIDGE……………………..…       MEHTAP ELAİDİ

  FERUDUN / FERTINI………………….    STUDİO KAPROL

         İNCİ/ATTIMO………………………….…    GAMZE SARAÇOĞLU

LOTA/INUOVO………………………….      ZEYNEP TOSUN

MOLYER/SERGIO PAGANELLI………  AHMET BAYTAR

POLETTO………………………………            ELİF CIĞIZOĞLU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *