2014/15 SONBAHAR KIŞ TRENDLERİ

By  |  0 Comments

giris1

Yazı Alexander Kokoskeriya

2014-2015 sonbahar-kış sezonun trendleri

Uzun ve güneşli bir yaz mevsimden çıkarken siz şehirli erkekler, sonbahar ve kış gardroplarınız için mağaza raflarında yerlerini alan yeni sezon ürünlerine göz dikmeye başlamadan önce 2015 kışın en moda parçalarını bir araya getirmek istedim.

Her sene olduğu gibi bir birçok moda sever sezonun en trend ve en havalı parçalarının peşindeyken stil ve kullanışlı alışveriş yapmak hem doğru bir adım, hem de artık çok daha karlı olmalı. Bu kış podyumlardaki koleksiyonlar yine çok pratik ve kullanışlı, hem spor hem modern ve bir hayli de renkli.

west

Özenle dikilmiş ve faklı aksesuarla donatılmış kapitone ceketler, kaşmir paltolar, dar kuplu yünlü pantolonlar, 1 ve 3 düğmeli takım elbiseler, büyük çantalar ve çeşitli kaliteli ayakkabılar hepsi gün yüzüne çıkmaya başladı bile. Sezonun en çok tercih edilen kumaşları kaşmir, yıkanmış gabardin, ince ve kalın yünler. En moda renkleri ise hardal sarısı, beton grisi, portakal oranjı, yosun yeşili ve lacivert tonlar. En moda desenler ise kamuflaj ve geometrik. Bu kış sokaklarında stil giyinmek tamamen seçeceğiniz kıyafetlerin detaylarında ve tabiki doğru aksesuarlarda saklı.

 Siyah-beyaz detayı

siyah-beyaz

Her sene hemen hemen tüm koleksiyonlarda olmaz olmazlardan siyah ve beyaz renkleri büyük parça halinde görmeye çok alışığız zaten. Fakat bu sene özelikle beyaz renk siyah geçişlerinde önemli bir detay unsuru olarak karşımıza çıkıyor. Gömlek yaka ve manşetlerinde, pantolon kemer ve paçalarında, triko yaka ve iplik detaylarında her yerde beyaz hem stil hem çok baskın. Mutlaka dar kuplu ve küçük yakjalı beyaz bir gömlek edinmeniz şart.

Oranj etkisi

oranj etkisi

Her sene bir renk tonu sezonun renk paletinde stil lokomotifi oluyor. Bu sezon bu renk portakal oranjı. Genelde bu ton yaz koleksiyonlarında kullanılır fakat moda severler kışın da güneşin keyfini çıkarsınlar diye dünya trend experleri altını çiziyor. İsteyen baştan aşağıya oranj renge bürünebilir, isteyen sadece ayakkabı, şapka, çanta ve kemer gibi aksesuarları tercih edebilir.

 Büyük çantalar

buyuk çantalar

Erkeklerin moda dünyası kadınlarınkini çok aratmıyor, özelikle aksesuar anlamında. Ne kadar cesur, renkli ve rahat stiller varsa hepsi erkeklerin dolaplarını dolduruyor. Bu kış aksesuar olarak büyük boy çantaları çok göreceğiz. Deri, kumaş ve plastik malzemelerden üretilmiş farklı renkler ve kesimlerde çantalar çok konuşacak. Megapolis erkekleri artık sadece telefon, cüzdan ve araba anahtarıyla dışarı çıkmıyor, büyük ve çok kullanışlı, parfümden, şemsiyeye kadar koyabilecekleri çantaları tercih ediyor.

Motorcu ceketler

motorcu ceketler

Yaklaşık üç senedir hemen hemen tüm koleksiyonlarda yer almayı başarıyor motorcu ceketler. Asi ve özgür ruhlu şehirli erkekler bu stile ayak uydururken modanın modern sokak kahramanları haline geliyor. Başta deri olmak üzere, bu sene yün, kaşmir ve hatta gabardin kumaşlarından üretilen, kısa ve çok fermuarlı modelleri görmek pek mümkün. Kombin yaparken özelikle pantolon tercihiniz bol veya dar olsa da beli biraz yüksek olmalı. İçine ince boğazlı kazaktan kareli gömleğe kadar bir çok parça ile giyebilirsiniz.

Boğazlı kazaklar

boğazlı kazaklar

Kış ayı denince kuçüklüğümüzden beri ilk aklımıza gelen hep boğazlı kazak olmuştur. Kullanım açısından günlük hayatta hem pratik hem de soğuk havaya karşı çok koruyucu, ayrıca dar kesimli kaşmir bir palto veya klasik trençkot ile çok stil duruyor. Bu sene özelikle ince yünlü, boğazlı ve desenli olan modeler pek revaçta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *